MC

Η μπλε καρδιά ξεκίνησε το ταξίδι της !

Στηρίξτε το έργο μας

Το όραμα

Η καρδιά του MC Group χτυπά, μέσα από το Blue Heart, για την κοινωνία

Κάθε επιχειρηματική προσπάθεια είναι ολοκληρωμένη όταν συνοδεύεται από συμμετοχή και δράση για την κοινωνία. Το MC Group, με υπερηφάνεια, παρουσιάζει το Blue Heart, έναν Οργανισμό που δημιουργήθηκε για να προσφέρει στήριγμα εκεί που υπάρχει ανάγκη και να επιστρέψει στους πολίτες όσα αυτονόητα δικαιούνται αλλά αδυνατούν να εξασφαλίσουν.

Το Blue Heart είναι ένας δυναμικός και πολύπλευρος Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, που στοχεύει στην άμεση αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και την ουσιαστική στήριξη συνανθρώπων μας που βιώνουν οικονομική ανέχεια, φαινόμενα bullying, βίας και κακοποίησης. Στηρίζεται σε ένα μεγάλο δίκτυο ανθρώπων που ενώνουν εθελοντικά τις δυνάμεις τους.

Άμεσα και ουσιαστικά το Blue Heart βρίσκεται στο πλευρό εκείνων που δίνουν μικρές και μεγάλες μάχες, που παλεύουν αδιάκοπα για τα αυτονόητα, που αντιμετωπίζουν ποικίλες δυσκολίες. Παρεμβαίνουμε και δίνουμε λύσεις σε ζητήματα καθημερινότητας, αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας ως διαδικτυακός όμιλος και πρωτοστατούμε στην ενημέρωση και πρόληψη, απέναντι σε κοινωνικά ζητήματα αιχμής της σύγχρονης εποχής.

Επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στη συλλογική προσπάθεια για ισόρροπη πρόοδο της κοινωνίας. Με οδηγό την ανιδιοτελή αγάπη, στεκόμαστε δίπλα σε εκείνους που μας χρειάζονται, παρέχουμε βήμα λόγου και έκφρασης, στηρίζουμε τη διαφορετικότητα και κάθε είδους αγώνα απέναντι στην αδικία, την απομόνωση και απόρριψη.

Το δίκτυό μας ενώνει πολίτες, εταιρείες και πολύτιμους εθελοντές. Γιατί όλοι μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα: Έναν καλύτερο κόσμο, για κάθε άνθρωπο.

Η αποστολή

Το Blue Heart, με αρ. μητρώου ΛΕΜ/Ι/19 και διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο, με Πρόεδρο τον κ. Χρίστο Μαραγκό, που είναι και ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου MC GROUP.Το Blue Heart αντλεί τη δύναμή του μέσα από ένα μεγάλο δίκτυο ευαισθητοποιημένων συνεργατών, εθελοντών και υποστηρικτών. Το δίκτυο λειτουργεί και συντονίζεται μέσα από ειδική διαδραστική ψηφιακή πλατφόρμα, που αποτελεί και τη βάση επικοινωνίας των μελών του.

Όλα τα έσοδα του Οργανισμού προέρχονται από δράσεις, εισφορές και χορηγίες. Κάθε οικονομική βοήθεια παρέχεται μετά από διεξοδική έρευνα και με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες. Στο τέλος κάθε χρονιάς πραγματοποιείται ανεξάρτητος λογιστικός έλεγχος, με τα πλέον αυστηρά πρότυπα και τα οικονομικά δεδομένα κοινοποιούνται στους αρμόδιους κρατικούς φορείς στη βάση της κείμενης νομοθεσίας. Όλα τα διαχειριστικά και οικονομικά δεδομένα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Blue Heart και είναι ανοικτά και προσβάσιμα σε όλους

 Άμεσα, στην πρώτη γραμμή, όπου υπάρχει ανάγκη

Το Blue Heart ανταποκρίνεται άμεσα, σε κάθε έκτακτη ανάγκη, καλύπτοντας όλη την Κύπρο. Το Τμήμα Έκτακτων Αναγκών (ΤΕΑ) του Blue Heart, δημιουργήθηκε με σκοπό να συνδράμει την κοινωνία και τις κρατικές υπηρεσίες σε γεγονότα μεγάλης κλίμακας, όπως πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμοί, άλλες φυσικές καταστροφές, καθώς και να βοηθήσει στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Ένα οργανωμένο σύνολο εθελοντών, απ’ όλη την Κύπρο, ενεργοποιείται άμεσα και ανταποκρίνεται αποτελεσματικά, σύμφωνα με το ευρύτερο σύστημα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών και της Πολιτικής Άμυνας.

Το ΤΕΑ Blue Heart αποτελείται από εξειδικευμένους επαγγελματίες και ερασιτέχνες διασώστες, με άριστη επιστημονική και τεχνική κατάρτιση και υψηλό επίπεδο εθελοντικής συνείδησης και κοινωνικής ευθύνης.Στην περίπτωση γεγονότος με καταστροφικές συνέπειες, το Τμήμα Έκτακτων Αναγκών του Blue Heart, στο πλαίσιο της αποστολής του:

 • προβαίνει σε αξιολόγηση κινδύνου
 • προχωρά στη λήψη μέτρων με σκοπό τον περιορισμό του ενδεχόμενου κινδύνου, καθώς και στο μετριασμό των συνεπειών του

Τομείς Δραστηριότητας:

 •  Δασοπυρόσβεση
 •  Βοήθεια σεισμόπληκτων
 •  Βοήθεια Πλημμυροπαθών
 •  Παροχή Πρώτων βοηθειών
 •  Έρευνα και διάσωση ατόμων στη θάλασσα
 •  Έρευνα και διάσωση ατόμων σε ορεινές περιοχές
 •  Απεγκλωβισμός και διάσωση ατόμων
 •  Απομάκρυνση ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο από κτήρια
 •  Βοήθεια αποκατάστασης ζημιών
 •  Διαχείριση πλήθους
 •  Παροχή Ανθρωπιστικής βοήθειας
 • Όλα τα άτομα που αποτελούν το εθελοντικό σώμα του Blue Heart, πριν κληθούν να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε δράση, έχουν λάβει ολοκληρωμένη εκπαίδευση, σε διάφορα θέματα, ανάλογα με τις ικανότητες, τις προτιμήσεις και τις δυνατότητές τους.

Στήριγμα ελπίδας στα δύσκολα

Στο Blue Heart πιστεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο που τους περιλαμβάνει όλους, χωρίς αποκλεισμούς. Με σεβασμό στη διαφορετικότητα και στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, παντού και πάντα.

Θέλουμε να είμαστε η φωνή διεκδίκησης, για όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που ‘πρέπει να ακουστούν αλλά δεν ακούγονται’.

Στο Blue Heart στεκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που βιώνουν δύσκολες στιγμές. Στήριγμα ελπίδας γι΄ αυτούς που μας χρειάζονται. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε απέναντι σε κοινωνικά ζητήματα, όπως τον εκφοβισμό-bullying που καθημερινά υφίστανται πολλοί και ειδικά νέοι και νέες, με σοβαρές σωματικές ή/και ψυχολογικές επιπτώσεις.

Κάθε στιγμή είμαστε εδώ. Με εξειδικευμένους επαγγελματίες και ειδικά καταρτισμένο προσωπικό που μπορεί να ακούσει, να αξιολογήσει, να παρέμβει, να δώσει λύση. Υπεύθυνα και ανθρώπινα.

Γιατί Blue Heart;

Το χρώμα που επιλέξαμε για να «ντύσουμε» τον οργανισμό μας μόνο τυχαίο δεν είναι!

Ντύσαμε τον οργανισμό στα μπλε, ένα χρώμα με αρκετούς και σημαντικούς συμβολισμούς.

Το χρώμα του ουρανού και της θάλασσας. Το χρώμα που συνδέεται με τη σταθερότητα και την υγεία και που συμβολίζει την εμπιστοσύνη, τη σοβαρότητα, την πίστη και την ελπίδα.

Η μπλε καρδιά είναι το δικό μας σύμβολο ελπίδας!

Γιατί Blue Heart;

Το χρώμα που επιλέξαμε για να «ντύσουμε» τον οργανισμό μας μόνο τυχαίο δεν είναι!

Ντύσαμε τον οργανισμό στα μπλε, ένα χρώμα με αρκετούς και σημαντικούς συμβολισμούς.

Το χρώμα του ουρανού και της θάλασσας. Το χρώμα που συνδέεται με τη σταθερότητα και την υγεία και που συμβολίζει την εμπιστοσύνη, τη σοβαρότητα, την πίστη και την ελπίδα.

Η μπλε καρδιά είναι το δικό μας σύμβολο ελπίδας!

Υποστηρικτές

Scroll to Top