Εποικοδομητικό σεμινάριο για ανταπόκριση σε έκτακτες ανάγκες από Blue Heart Foundation και PK Professional Safety

Εποικοδομητικό σεμινάριο για ανταπόκριση σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών στη Λεμεσό – Συνδιοργανώθηκε από το Blue Heart Foundation και τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό PK Professional Safety – Κεντρικό θέμα η Βασική Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και χρήση Απινιδωτή – Το Blue Heart Foundation στηρίζει διαχρονικά πρωτοβουλίες που θέτουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του

Έλαβαν χρήσιμες συμβουλές και ενημερώθηκαν για τρόπους αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών, όσοι παρακολούθησαν την Παρασκευή 30 Αυγούστου, ενημερωτική διάλεξη που διοργάνωσαν από κοινού το Blue Heart Foundation και ο εκπαιδευτικός οργανισμός PK Professional Safety με θέμα την Βασική Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και χρήση Α.Ε.Απινιδωτή.

Όσοι παρακολούθησαν τη διάλεξη του Ιδιοκτήτη και Εκπαιδευτή του Οργανισμού κ. Παναγιώτη Κωνσταντίνου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες μεθόδους παροχής βοήθειας σε περιπτώσεις απουσίας φυσιολογικής αναπνοής, παροχής βασικής ΚΑΡΠΑ, αναγνώρισης της καρδιακής ανακοπής, παροχής πρώτων βοηθειών, διενέργειας ηλεκτροσόκ στο θύμα με ασφάλεια κλπ.

Οι πληροφορίες που έδωσε ο κύριος Κωνσταντίνου ήταν άκρως εποικοδομητικές και ουσιαστικές ως προς τον τρόπο αντίδρασης, όταν βρεθούμε ενώπιον μίας έκτακτης ανάγκης.

Στην Ευρώπη καταγράφονται 400.000 καρδιακές ανακοπές εκτός Νοσοκομείου, με ποσοστό επιβίωσης 8-9%, ενώ στην Κύπρο 700 καρδιακές ανακοπές, με ποσοστό επιβίωσης 2%. Ως εκ τούτου, η ανάγκη για απόκτηση γνώσης είναι κάτι περισσότερο από επιτακτική. Μπορεί να σώσει ζωές.

Ο Πρόεδρος του Blue Heart Foundation κ. Χρίστος Μαραγκός αναφέρθηκε στη σημασία του σεμιναρίου, που έδωσε την ευκαιρία σε όσους το παρακολούθησαν να αποκτήσουν ουσιαστική γνώση για τον τρόπο ανταπόκρισης σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών. Επιπλέον, εξέφρασε την ετοιμότητα του Οργανισμού Blue Heart να βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή και να στηρίζει πρωτοβουλίες που θέτουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο YS Stadium στον Άγιο Αθανάσιο στη Λεμεσό και ήταν ανοικτό για το κοινό.

Scroll to Top