MC

Συγκίνηση στη μεγάλη αντικατοχική συναυλία από τον Δήμο Κερύνειας και το Blue Heart Foundation (pics-video)

Αντικατοχική συναυλία από τον Δήμο Κερύνειας και το Blue Heart Foundation για τα 50 χρόνια εισβολής και κατοχής του μισού μας νησιού – Θύμισες και συγκίνηση μεταξύ των θεατών – Ο αγώνας για δικαίωση και επιστροφή στις πατρογονικές εστίες συνεχίζεται είναι το μήνυμα που έστειλαν οι Κερυνειώτες

50 χρόνια πόνου και καρτερίας… 50 χρόνια μακριά από την αγαπημένη Κερύνεια…

«Ριζωμένοι στη Γη που μας γέννησε»

Οι θύμισες ζωντάνεψαν ξανά στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου το βράδυ της Τρίτης 14 Μαΐου, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Δήμος Κερύνειας και το Blue Heart Foundation με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή του 1974 και τη συνεχιζόμενη κατοχή των εδαφών μας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Αντιδήμαρχος Κερύνειας Μαρία Μουστάκα Κουρούγιαννη, εκ μέρους της Δημάρχου της κατεχόμενης πόλης. «Εκδηλώσεις όπως τη σημερινή διατρανώνουν την ισχυρή μας θέληση να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση και την απελευθέρωση της πολύπαθης πόλης μας» είπε.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Blue Heart Foundation κ. Χρίστος Μαραγκός είπε ότι η ιστορία μας επιβάλλει συνέχιση του αγώνα. «Όπως δεν λυγίσαμε, δεν θα λυγίσουμε. Η ιστορία μας επιβάλλει συνέχιση του αγώνα. Αυτή η ιστορία, χαραγμένη από δύσκολες και γεμάτες πίκρα στιγμές, επιβάλλει σε όλους μας να μην σταματήσουμε. Αλλά να προχωρήσουμε. Με μεγαλύτερη πίστη, με μεγαλύτερη δύναμη. Να σταθούμε αντάξιοι του αγώνα των προγόνων μας. Να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο μεγάλο στόχο επανένωσης της πατρίδας μας. Να παλέψουμε για την Κύπρο μας. Σήμερα, με κάθε λέξη, κάθε στίχο, να αγγίζει τις καρδιές μας, εκφράζουμε τη δέσμευσή μας να είμαστε πάντα μπροστά. Μπροστά στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για ένα μέλλον ειρήνης και δικαιοσύνης» ανέφερε.

Η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Blue Heart Foundation κ. Εύη Μαραγκού επέδωσε τιμητική πλακέτα για τη διαχρονική προσφορά της Δημάρχου Κερύνειας Ρίτας Ελισσαίου Κωμοδίκη στα κοινά και ειδικά τον αγώνα των Κερυνειωτών. Επίσης, το Blue Heart τίμησε το Σωματείο της Αδούλωτης Κερύνειας για τον συνεχιζόμενο αντικατοχικό του αγώνα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο καταξιωμένος Κύπριος καλλιτέχνης Μιχάλης Χατζηγιάννης, τραγούδησε για την αγαπημένη του Κερύνεια. Πάρης Παράσχος, Χρυσή Ανδρέου, Μιχάλης Λυσιώτης και η χορωδία της Αδούλωτης Κερύνειας με το τραγούδισμα τους κατάφεραν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω, φέρνοντας δάκρυα συγκίνησης στους θεατές που έφεραν για μία ακόμη φορά στη μνήμη, τη ζωή στην αγαπημένη τους πόλης. Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ρούλα Τυρίμου, Ενορχήστρωση: Φώτης Μουσουλίδης, Κείμενα: Ειρήνη Μάντολε, Αφήγηση Κειμένων: Μαρία Ιωάννα – Γιάννης Μάντολε.

Όλες οι δράσεις, εκπαιδεύσεις και εκδηλώσεις, πραγματοποιούνται με την πολύτιμη αρωγή των υποστηρικτών του Blue Heart: Signet, Island Oil Holdings, Dynatron, Hellenic Bank, Laiko Cosmos Trading, Remedica, Meridian, VIA Design Studio, A&P Christofi Bros Constructions, YK Ioannou.

Scroll to Top