MC

Εκπαίδευση για αντιμετώπιση πυρκαγιών και διάσωση για το Τμήμα Εκτάκτων Αναγκών του Blue Heart (pics)

Εκπαίδευση στην πυρόσβεση για τα μέλη του Τμήματος Εκτάκτων Αναγκών του Blue Heart Foundation – Εκπαίδευση σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων για αντιμετώπιση πυρκαγιών και διάσωση

Το Τμήμα Εκτάκτων Αναγκών του Blue Heart Foundation πραγματοποίησε επιτυχημένη εκπαίδευση στην πυρόσβεση το Σάββατο, 13 Απριλίου 2024, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου. Τα μέλη μας υποβλήθηκαν σε νέα εκπαίδευση, που αυτή τη φορά κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, σχετικά με την αντιμετώπιση πυρκαγιών και τη διάσωση.

Προηγήθηκε εκπαίδευση στον τομέα των Πρώτων Βοηθειών.

Συγκεκριμένα, οι εθελοντές συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν σε θέματα πυρασφάλειας, τεχνικές πυρόσβεσης, χρήση πυροσβεστικών μέσων, λειτουργία πεζοπορών τμημάτων, καθώς και σε θέματα ασφαλείας εθελοντών. Η εκπαίδευση περιελάμβανε επίσης πρακτική άσκηση, προσφέροντας δυνατότητα εξάσκησης με πραγματικά μέσα πυρόσβεσης.

«Η συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, ενισχύοντας έτσι τις δεξιότητες και την ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε έκτακτες καταστάσεις με αποτελεσματικότητα και επαγγελματισμό» ανέφερε ο Μιχάλης Θεοδούλου, Επικεφαλής της Ομάδας Εκτάκτων Αναγκών του Blue Heart.

Δείτε Εικόνες από την εκπαίδευση

Όπως είπε, «οι προσπάθειες αυτές αποτελούν μέρος της δέσμευσής μας να συμβάλλουμε στην προστασία των δασών μας και όχι μόνο. Εκφράζουμε την εκτίμησή μας προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου για την εξαιρετική συνεργασία και την υποστήριξή της».

Επιπλέον, μέσω της σχετικής εκπαίδευσης, τα μέλη της Ομάδας, αντιλήφθηκαν ακριβώς τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στην υποστήριξη των πυροσβεστών. Συνειδητοποίησαν το πόσο σημαντικό είναι οι εθελοντές που σε κάθε περίπτωση σπεύδουν να βοηθήσουν τους πυροσβέστες να είναι καλά εκπαιδευμένοι και με τον απαραίτητο εξοπλισμό. «Ο ρόλος μας είναι καθαρά συμπληρωματικός και ενισχυτικός και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπερβαίνει, για λανθασμένους λόγους, τις γνώσεις και τις εμπειρίες των πυροσβεστών» ανέφερε ο κύριος Θεοδούλου.

Το Blue Heart Foundation ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη της Ομάδας Εκτάκτων Αναγκών για τη συμμετοχή τους και την αφοσίωσή τους στην αποστολή μας.

Όλες οι δράσεις, εκπαιδεύσεις και εκδηλώσεις, πραγματοποιούνται με την πολύτιμη αρωγή των υποστηρικτών του Blue Heart: Signet, Island Oil Holdings, Dynatron, Hellenic Bank, Laiko Cosmos Trading, Remedica, Meridian, VIA Design Studio, A&P Christofi Bros Constructions, YK Ioannou.

Scroll to Top